Logo Spinbackup.com

Gratis back-up en herstel voor Google+ Photos met Spinbackup

0 4884
Gratis back-up en herstel voor Google+ Photos met Spinbackup

De eerste digitale fotocamera werd – o ironie – uitgevonden door Eastman Kodak in 1975. Hij woog 3,6 kg, had een resolutie van 0,01 megapixel en deed er 23 seconden over om een zwart-witfoto te maken. Het grote publiek moest wachten tot 1990 op de eerste digitale fotocamera. Digitale foto’s zijn nu schering en inslag, en een groot deel ervan wordt online opgeslagen op de servers van Google+ Photos.

Alle digitale foto’s hebben echter één groot nadeel: het zijn bestanden en dus niet “echt”. Je kunt een digitale foto niet vasthouden of aan je muur hangen. Je kunt ze alleen bekijken met een apparaat, dat betekent dat ze verloren kan gaan of beschadigd kan raken met één muisklik of door een defecte schijf. Het is gemakkelijker dan ooit om een digitaal album voorgoed te verliezen.
 
1) Het meest voorkomende scenario? De gebruiker wist toevallig foto’s of een album en maakt vervolgens de prullenbak leeg.
2) Daarna komt een defecte harde schijf. Het is geen kwestie van “als”, maar van “wanneer”.
 
3) Een derde mogelijkheid is beschadiging van vroeger opgeslagen foto’s, bijvoorbeeld op een tape.  Bovendien blijven de digitale normen evolueren. Wat “leesbaar” was kan binnenkort” onleesbaar” worden.  
 
Het bovenstaande levert je voldoende redenen om foto’s online op te slaan op Picasa, maar zelfs Picasa is niet onfeilbaar.  
 
Je account kan gehackt of vergrendeld worden, of gewoon onbeschikbaar zijn door “technische problemen” bij Google.
 
Goed, we illustreren dit even voor je  

 

De feestdagen komen eraan en je camera mag niet ontbreken tijdens het feestje met familie of vrienden. Je neemt de verplichte foto’s van de groep in zeven verschillende houdingen, van elk kind, elk cadeau, de feesttafel en oom Harry die slaapt in de zetel met zijn mond open. Je uploadt de foto’s naar Picasa, want je moet naar het volgende feestje bij je schoonouders. 
 
Hetzelfde scenario herhaalt zich (min of meer), en dan breekt het moment aan dat je iedereen foto’s van je familie wilt tonen en de nieuwe kiekjes wilt uploaden, maar …
 
1) Je kunt niet inloggen op Picasa, want 5% van de wereld probeert dat ook, of
 
2) Je kunt inloggen, maar je hebt slechts 25 MB ruimte over en je hebt er 85 nodig voor de nieuwe uploads.  Wie verwijder je? Je schoonmoeder?  Die kijkt mee, weet je wel … of
 
3) Tijdens de feestdagen zijn de netwerken overbelast, er gaan gegevens verloren en de oorzaak van het probleem kan eender waar tussen jou en Picasa liggen …. of …
 
4) Jijzelf of Picasa kunnen het even niet meer aan. Zo gaat het nu eenmaal.
 
Nee hoor, want jij bent voorbereid. Je leest immers dit artikel.
 
1) Creëer een account op Spinbackup.com.  
 
– Het is gratis voor de eerste 2GB.  
 
– Het is veilig, beveiligd en betrouwbaar want het maakt gebruik van Amazons enorme servernetwerk.  
 
– Je hoeft zelfs niet in te loggen of een wachtwoord te onthouden, want het werkt met jouw Google-ID.
 
– Je krijgt niet alleen meer ruimte dan bij Google+ Photos, maar je kunt ook periodiek alle foto’s die je op Picasa hebt back-uppen.  Dit alles in slechts enkele muisklikken.
 
– Laten we aannemen dat jij (of Picasa) je foto’s op Google+ Photos bent kwijtgespeeld.  Geen probleem, je kunt Spinbackup gebruiken om de foto’s opnieuw op je Picasa-account te zetten.
 
– Het heeft een eigen viewer (een hele goeie), dus je kunt moeiteloos je foto’s bekijken.
 
Onze stap-voor-stap handleiding om foto’s op Google+ Photos te back-uppen of te herstellen
 
1) In het artikel Gmail-back-up en -herstel lees je hoe je je kunt inschrijven bij Spinbackup.
 
2) Als je Google Drive back-up voorheen niet had geactiveerd, dan moet je de back-upservice voor Picasa activeren en toestemming geven voor toegang.
Als je de back-up van Google Drive eerder al activeerde, kun je deze stap overslaan.


3) Run backup

 

4) De voortgang van de back-up wordt weergegeven in een statusbalk.
5) Controleer het resultaat van de back-up.

Je kunt nagaan of al je albums met succes werden opgeslagen.
Controleer nu de herstelfunctie.
Probeer nu om die foto te herstellen.

Controleer het op de site.
Je ziet het, alles is ok!  
 
Maak een back-up voor Google+ Photos met Spinbackup en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het gevaar om foto’s kwijt te raken. Gebruik Spinbackup voor de extra 2GB digitale opslagruimte om elke dag opnieuw als de “redder van de feestdagen” beschouwd te worden.
 
Je bent nu officieel de “redder van de feestdagen”.
Spinbackup, waar elke dag een feestdag is en elk maal een feestmaaltijd.

4,885 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Related Post