Logo Spinbackup.com

Gratis back-up en herstel voor Google Calendar met Spinbackup

0 4194
Gratis back-up en herstel voor Google Calendar met Spinbackup

Google Calendar is sinds de release in april 2006 dé referentie op het web voor planning en herinnering aan voorziene gebeurtenissen. Je zult nooit meer de verjaardag van je man of vrouw, vrienden of collega’s en andere belangrijke gebeurtenissen vergeten.  Inderdaad, dankzij Google Calendar ben jij de persoon die echt alles onthoudt.

 
Je kunt verschillende agenda’s toevoegen en delen, met verschillende niveaus van gebruikersrechten om samenwerking en het delen van agenda’s mogelijk te maken voor groepen.  Alleen Google weet hoeveel gebruikers Google Calendar telt, maar dat moet een indrukwekkend aantal zijn.  Elk van deze miljoenen gebruikers veronderstelt gewoon dat Google Calendar altijd actief, online en beschikbaar zal zijn.
 
Laten we ons even voorstellen dat Calendar niet beschikbaar was, of dat er gegevens verloren zijn gegaan of gewist werden.  Tenzij je de tool heel vaak gebruikt, is het mogelijk dat je zelfs nooit hebt gemerkt dat er sprake was van een probleem.  Ok, je bent vergeten om een goede vriend te feliciteren op zijn verjaardag.  Die goede vriend zal dit zonder uitleg aanvaarden, maar wat gebeurt er als je dat dringende verzoek tot betaling niet hebt verstuurd naar een belangrijke klant?  Dat gesprek zal waarschijnlijk minder goed verlopen, en als het ooit gebeurt is de kans groot dat het voor één van je beste klanten was.   Je hebt een “verzekering tegen gegevensverlies” nodig, dat wil zeggen dat je best regelmatig een back-up maakt van Google Calendar.  Je kunt hiervoor gebruikmaken van een ingebouwde functie om de  Google Calendar-service te exporteren/importeren, maar die heeft een aantal grote nadelen:1) Elke agenda moet afzonderlijk worden geëxporteerd.

 
2) Je kunt slechts één keer per maand een automatische export instellen.  Dat is niet zo goed.
 
3) De agenda wordt opgeslagen op je lokale computer. Je zult dus moeten bekijken hoe je de gegevens beschermt tegen mogelijke diefstal, gegevensverlies, een schijfdefect of beschadiging van de computer.
 
4) Je kunt tools van derden gebruiken, maar dan blijft er altijd minstens één van de bovenstaande problemen bestaan. Bovendien zijn veel van die programma’s betalend.
 
Er is echter nog een andere optie: GRATIS cloud back-upservice van Spinbackup!
Je kunt er al je agenda’s volledig gratis back-uppen, en je kunt een automatische dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse back-up instellen. Alle gegevens worden opgeslagen in de cloud op servers bij Amazon. Je kunt er dus op vertrouwen.  Nu ben je echt beschermd.
 
Hierna vind je stap voor stap hoe je gegevens van Google Calendar kunt back-uppen of herstellen.
 
Het gemakkelijke back-upproces voor Google Calendar
 
1a) Je vindt een gedetailleerde beschijving van het inschrijvingsproces in de vorige artikels: Google drive back-uppen, Gmai back-uppenl.
 
1b) Log in op je Spinbackup-account.
2) Voer de back-up uit. 

 
3) Wacht tot het proces voltooid is en controleer het resultaat van de back-up.

 

 Je ziet dat zowel persoonlijke als werkagenda’s met succes zijn opgeslagen.


Even kijken hoe het herstelproces voor Google Calendar werkt


1) We verwijderen alle bestaande agenda’s.

Zoals je ziet werd de persoonlijke agenda volledig verwijderd en leeggemaakt, zodat er geen taken zijn voor deze week.


2) Ga terug naar Spinbackup en probeer om alle agenda’s te herstellen.

3) Je merkt dat alle agenda’s met succes werden hersteld.4) Controleer de instellingen voor de automatische back-up.

 

 

 

 

Je ziet dat we een automatische dagelijkse back-up van alle Google-agenda’s hebben ingesteld. Je kunt dit wijzigen naar een wekelijkse of maandelijkse back-up, of gewoon uitschakelen.


Dat was het dan, een demo over het herstellen van verloren agenda’s en hoe je jezelf makkelijk, veilig en gratis kunt indekken tegen gegevensverlies in Google Calendar. 


Wacht niet en maak meteen een back-up. Bescherm jezelf en je Google Calendar en mis nooit meer een belangrijke datum!

4,195 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Related Post