Logo Spinbackup.com

Gratis back-up en herstel voor Google Drive

0 6874
Gratis back-up en herstel voor Google Drive

Veel personen gebruiken Google Drive om persoonlijke en werkgerelateerde documenten te bewaren. Het is gemakkelijk:

 
1. Al je documenten zijn altijd beschikbaar, ongeacht waar of wanneer je ze nodig hebt. Of je nu op het werk, thuis of onderweg bent, je kunt nieuwe documenten creëren of bestaande bewerken en ze delen met collega’s. Je kunt gemakkelijk samenwerken en een volledig project organiseren.
 
2. Met slechts enkele muisklikken organiseer je documenten voor samenwerking.
 
3. Een voorbeeld: Laten we stellen dat je klanten toegang wilt geven tot je huidige prijzen. Wel, je hoeft ze alleen maar de rechten te geven om het document te bekijken.
 
We zouden gemakkelijk een handleiding van 50 pagina’s kunnen schrijven over de vele kenmerken van Google Drive, maar dit artikel gaat over het herstellen van belangrijke documenten op Google Drive bij verlies ervan.
 
Bijvoorbeeld:

1) Je was aan het multitasken en je gaf toegang aan een klant om de prijslijst te bewerken. Hij heeft echter het document per ongeluk gewist. Dat is pech …

2) Je zat op Google Drive, ging even weg en vergat om het venster te sluiten. Een collega, je echtgeno(o)t(e), één van je kinderen of je kat drukte op de gevreesde “Delete”-toets. Ik kan uit persoonlijke ervaring getuigen dat katten gefascineerd zijn door toetsenborden.
Wat kun je doen? Google voorziet jammer genoeg geen methode om verwijderde documenten te herstellen, maat je kunt natuurlijk wel een back-up maken. Zo beschik je altijd over een kopie en kun je alles herstellen (met een beetje goeie wil). Er bestaan verschillende tools voor deze belangrijke procedure. We overlopen even de meest populaire:
 
a) De standaard tool van Google Drive houdt in dat je Google Drive synchroniseert naar jouw computer, waar automatisch een kopie wordt gemaakt. Dat is vooral nuttig als je die bepaalde pc bij de hand hebt, maar anders niet. 

b) Back-upprogramma’s van derden voor Google Drive, waarvan er veel back-uppen naar een bepaalde desktop. Bepaalde van deze programma’s laten ook gebruik van een File Transfer Protocol (protocol voor bestandsoverdracht – FTP), doorgaans een prijzige kwestie.

c) En dan is er Spinbackup, dat dagelijks back-ups maakt en je gegevens in en op de cloud opslaat met een praktische, goed georganiseerde interface en een extra functie. Het is gratis.
 
Nu heb je twee belangrijke problemen opgelost: je documenten zitten veilig opgeslagen en zijn altijd beschikbaar. Had ik al gezegd dat het gratis was? 
Als je gegevens of documenten kwijtraakt op je Google Drive-account, kun je ze met Spinbackup in enkele seconden herstellen met één enkele muisklik.
 
Hieronder vind je gedetailleerde instructies voor het back-uppen en herstellen van gegevens met de cloudservice Spinbackup:

1) In het artikel – Gmail-berichten back-uppen lees je hoe je kunt inschrijven bij Spinbackup.
 
2) Activeer de back-up voor de Google Drive-service.

3) Voer een back-up uit van de Google Drive-documenten.

4) De voortgang van de back-up wordt weergegeven in een statusbalk.

5) Controleer het resultaat.

Je ziet het, de back-up is geslaagd.


Herstel:
1) Om het herstelproces te overlopen moet je eerst een bestand wissen.

2) Selecteer het betreffende bestand en herstel het via het menu Google Apps Backup -> Restore Google Drive


3) Controleer het bestand op Google Drive.

Je ziet dat het bestand met succes werd hersteld!


Hoe je Gmail-berichten kunt back-uppen werd behandeld in het vorige artikel [Gmail-berichten back-uppen].


Nu heb je gezien hoe je jezelf gemakkelijk en snel kunt beschermen tegen mogelijk verlies van belangrijke documenten, dankzij Spinbackup. Een tip: wacht niet tot je effectief documenten verliest, ga naar Spinbackup website en maak een back-up van je Google Drive, doe het nu meteen!


Had ik al vermeld dat het gratis is?

6,875 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Related Post